divendres, 28 de juny de 2013

(Falsa) Pizza a la Carbonara

Si, ja ho heu llegit bé, és una pizza carbonara, però falsa, i el motiu pel qual és una falsa carbonara és perquè realment no és una pizza amb salsa carbonara, però molta gent, entre la que m'incloc, estem acostumats a fer la carbonara amb nata, bacon, ceba, i poca cosa més. A l'oficina tenim una companya de feina que és italiana, i que com anècdota comenta que es va sorprendre molt el primer cop que va venir a Espanya i en demanar una pasta a la carbonara li van plantar davant un plat de pasta amb salsa de nata i bacon... va pensar (lògicament) que no en tenim ni idea de salses!!

L'autèntica carbonara, o almenys la que jo conec com autèntica, es fa amb ous, cansalada (que no bacon), parmesano, si cal, una mica d'aigua de cocció de la pasta, i pebre en abundància. De fet, el nom carbonara li ve per la gran quantitat de pebre negre que hauria de portar, i que faria que la salsa tingués semblança al carbó. Però no serà avui quan us expliqui com es fa, si és que no ho sabeu ja. I si no podeu esperar, els companys de Pasta Academy us ensenyen perfectament com fer-la.

I ara, després d'aquesta parrafada, anem amb la recepta.

Ingredients:

- Massa de pizza (aquí i aquí)
- 1/2 ceba
- 150grs. de cansalada
- 200ml. crema de llet especial cuina
- 100grs. de parmesano ratllat

Preparació:

Estenem la massa de pizza, donant-li el gruix que vulguem. A casa ens agraden com més primes millor.

Fem una mica a la paella la cansalada feta daus, i quan hagi deixat anar una mica l'oli la retirem i fem també una mica la ceba. Us dic una mica perquè s'acabarà de fer al forn.

Tornem a afegir la cansalada, i també incorporem la crema de llet a la paella on tenim la ceba, i aprofitem per començar a preescalfar el forn a 210ºC.

Quan la salsa ens hagi espessit una mica, retirem del foc i afegim 3/4 parts del parmesano. Removem amb una cullera,  fent que la nostra salsa vagi espessint una mica més, i l'aboquem a la base de la pizza.

Enfornem a la part baixa del forn durant uns 10-12 minuts, depenent del forn i del gust de cadascú, fins que veiem que la salsa comença a agafar tonalitat fosca (sense passar-se), i la massa es veu torradeta.

Retirem del forn, i abans de tallar i menjar, espolvorem amb el parmesano que havíem reservat.

Què us sembla, no us animeu a preparar-la per aquest cap de setmana? A casa la fem molt, tot i saber que estem cometent un crim contra la cuina italiana, jajaja!!

Petons a tots, bon cap de setmana!



35 comentaris:

  1. Pero qué riquísima....
    Es, además, una de nuestras favoritas.
    Un abrazo y buen finde.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola chicas,

      Muchas gracias! La verdad es que desde que la probé, también se ha convertido en una de mis favoritas!

      Besos!

      Elimina
  2. La pizza és el menjar preferit!! m'agrada en totes les seves versions, i com no, aquesta falsa carbonara ha d'estar deliciosa!! i la que no és falsa... també!! haha. Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que hi ha poca gent que es pugui resistir a una pizza, sigui falsa o no, jajaja!

      Petonets!

      Elimina
  3. Ostres Víctor!!! Quina bona pinta que té!!! Ara mateix, la panxa ja em comença a fer soroll, així que veure la teva pizza ha estat...buf! Vull un tall ara mateix!! i ben gros!!! Em sembla que aquesta nit soparem el mateix...jijijiji!

    Gràcies per la recepta! i per l'explicació de la carbonara!! No sabia que es deia així per la quantitat de pebre que hauria de portar!!

    Ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jeje, me n'alegro que t'hagi agradat Marta!

      És el sopar ideal, i acompanyat d'una cerveseta, rematem la feina!

      Gràcies a tu per venir, petonets!

      Elimina
  4. pot ser falsa o no, però segur que és boníssima! bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí tens raó, bona si que és, jeje!

      Petons!

      Elimina
  5. Falsa i tot la trobo deliciosa!!! Una abraçada Víctor!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica! Encantat que t'hagi agradat!

      Petons!

      Elimina
  6. Quina bona pinta Víctor! No sabia tot això de la salsa carbonara...gràcies per tota aquesta informació! :-). Ja n'he après una cosa nova avui!

    Una abraçada!

    Gemma.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això ha sigut gràcies a que tinc informació de primera ma, jeje!

      Petons!

      Elimina
  7. Jaja Víctor hoy vamos de estranguis con tanta falsa preparación...a que están de muerte nuestras apuestas?.A que sí!,La pizza carbonara en casa es super especial.

    yA a por el sábado.

    Buen finde!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja, si que es verdad, parece que todo lo hagamos de manera falsa!

      Pero ya lo has dicho tú, aunque sean falsas preparaciones, están de muerte!

      Besos!

      Elimina
  8. Tens raó amb lo de la salsa carbonara, a mi m'agrada molt l'autèntica, amb rovell d'ou..etc, tinc una recepta al bloc. Encara que aquesta pizza t'ha quedat genial!!! quina delícia!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que com l'autèntica no hi ha cap Roser!

      Acabo de veure la teva carbonara, i també fa molt bona pinta!

      Petons!

      Elimina
  9. Hola Victor! Lo primero que buena pinta tiene tu pizza, seguro que es toda una delicia! Y personalmente creo que en version pizza la falsa carbonara con nata y cebolla le tiene que ir muy bien a la pizza, mejor que si fuera hecha con los ingredientes autenticos. Y estamos muy agradecidos por todos los enlaces que nos has puesto. Es un verdadero honor! Millones de gracias! Que pases un buen finde!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola chicos!

      Un placer nombraros, faltaría más! Me alegro que os haya gustado mi versión!!

      Besos!

      Elimina
  10. L'autèntica carbonara m'encanta, però no li diria que no a aquesta pizza... Mmmm!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, jo tampoc em negaria a cap de les dues versions, jeje!

      Petons!

      Elimina
  11. jo soc com tu, salsa carbonara amb nata! li donare una ullada a la autentica! per cert, la meva pizza preferida, es la carbonara! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que aquesta pizza ha triomfat! Jo desde que la vaig fer a casa, s'ha convertit en un 'must'!

      Petons!

      Elimina
  12. falsa pero hacerla asi en la pizza creo que es mejor esta version falsa,queda muy bien y buena,ahora en una pasta fresca mejor la autentica de huevo
    bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Miquel, a la pizza li va molt bé aquesta falsa carbonara, i per la pasta, la de veritat!

      Salut!

      Elimina
  13. Quina bona pinta Victor!!! Aquesta li ensenyare al meu fill que es el cuiner de la salsa carbonara...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma!

      Ensenya-li, i que cuini per tota la família, jeje!

      Petons!

      Elimina
  14. Me encanta! Esta receta cae fijo! Besos!

    ResponElimina
  15. Pues será falsa pero tiene un pitón mare meua!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja, és que encara que sigui falsa està boníssima Manu!

      Salut!

      Elimina
  16. ¿Sabes que esta es una de las pizzas que más gusta en casa? Lo que ocurre es que no suelo hacerla con mucha frecuencia porque en realidad yo prefiero que sea un poco más variada y que contenga algo de verdura, pero a veces, nos damos un homenaje.

    Es cierto que la pasta, siempre que lleva salsa, es recomendable añadir unas cucharadas del agua de la cocción; le da otra textura y dicen que la salsa se adhiera más a la pasta. Y yo me fío de los expertos ...

    Feliz semana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Yolanda!

      En casa lo que nos pasa es que intentamos (y ya ves que digo intentamos) moderarnos en el día a día con la comida, y la pizza es el regalo que llega el viernes después de haberse portado bien el resto de la semana, así que la pizza la verdura casi ni la huele, jajaja!!

      Besos!

      Elimina
  17. Ja ja jo la veig molt real i amb una pinta!!!! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, de falsa no té res, jajaja!!!

      Petons!

      Elimina
  18. HO VEUS!!!! És el que deia... és que tornaria a sopar ara mateix: vull una pizza falsa (que molt falsa no deu ser amb aquesta pintarra)!!!!!!!!!!

    ResponElimina