divendres, 28 de juny del 2013

(Falsa) Pizza a la Carbonara

Si, ja ho heu llegit bé, és una pizza carbonara, però falsa, i el motiu pel qual és una falsa carbonara és perquè realment no és una pizza amb salsa carbonara, però molta gent, entre la que m'incloc, estem acostumats a fer la carbonara amb nata, bacon, ceba, i poca cosa més. A l'oficina tenim una companya de feina que és italiana, i que com anècdota comenta que es va sorprendre molt el primer cop que va venir a Espanya i en demanar una pasta a la carbonara li van plantar davant un plat de pasta amb salsa de nata i bacon... va pensar (lògicament) que no en tenim ni idea de salses!!

L'autèntica carbonara, o almenys la que jo conec com autèntica, es fa amb ous, cansalada (que no bacon), parmesano, si cal, una mica d'aigua de cocció de la pasta, i pebre en abundància. De fet, el nom carbonara li ve per la gran quantitat de pebre negre que hauria de portar, i que faria que la salsa tingués semblança al carbó. Però no serà avui quan us expliqui com es fa, si és que no ho sabeu ja. I si no podeu esperar, els companys de Pasta Academy us ensenyen perfectament com fer-la.

I ara, després d'aquesta parrafada, anem amb la recepta.

Ingredients:

- Massa de pizza (aquí i aquí)
- 1/2 ceba
- 150grs. de cansalada
- 200ml. crema de llet especial cuina
- 100grs. de parmesano ratllat

Preparació:

Estenem la massa de pizza, donant-li el gruix que vulguem. A casa ens agraden com més primes millor.

Fem una mica a la paella la cansalada feta daus, i quan hagi deixat anar una mica l'oli la retirem i fem també una mica la ceba. Us dic una mica perquè s'acabarà de fer al forn.

Tornem a afegir la cansalada, i també incorporem la crema de llet a la paella on tenim la ceba, i aprofitem per començar a preescalfar el forn a 210ºC.

Quan la salsa ens hagi espessit una mica, retirem del foc i afegim 3/4 parts del parmesano. Removem amb una cullera,  fent que la nostra salsa vagi espessint una mica més, i l'aboquem a la base de la pizza.

Enfornem a la part baixa del forn durant uns 10-12 minuts, depenent del forn i del gust de cadascú, fins que veiem que la salsa comença a agafar tonalitat fosca (sense passar-se), i la massa es veu torradeta.

Retirem del forn, i abans de tallar i menjar, espolvorem amb el parmesano que havíem reservat.

Què us sembla, no us animeu a preparar-la per aquest cap de setmana? A casa la fem molt, tot i saber que estem cometent un crim contra la cuina italiana, jajaja!!

Petons a tots, bon cap de setmana!