divendres, 29 de novembre de 2013

Gelat de parmesano

Doncs si, ho heu llegit bé, amb el fred que ens ha arribat, i a míster Pumuky no se li acut una altra cosa que fer un gelat! Els que em seguiu per instagram ja vau veure fa uns dies que estava enfeinat amb la geladora, i avui veureu el resultat.

I com esteu comprovant, estic tan 'locu', que a més l'he fet salat, i ni més ni menys que de parmesano. Bogeries transitòries que m'agafen, ves... però al que anàvem. Ja feia temps que li tenia ganes a un gelat salat, i per la xarxa veia moltes propostes que m'agradaven, però no trobava cap que em fes el pes, fins que buscant i buscant, un raig de llum em va iluminar, dient-me: "i perquè no de parmesano?", i allà que em vaig aventurar a provar de fer-lo.

 I és que últimament estic experimentant a la cuina, de moment amb poc éxit, però poc a poc estic convençut que aniran sortint els invents, i us els aniré ensenyant per aquí.

Per mi aquest gelat és ideal com a tastet, ja que té un gust molt potent, no obstant no deixa de ser el parmesano el que predomina, i a més als vostres convidats, si els hi oferiu, us miraran bastant sorpresos quan els hi presenteu una boleta d'aquest gelat acompanyat d'uns taquets de pernil salat, i els hi confirmeu que el que tenen davant és un gelat, d'aperitiu!

Comencem, que veureu que és molt fàcil de fer!

Ingredients:

- 400 ml. nata líquida mínim 35% m.g.
- 250 gr. parmesano ratllat
- 2 clares d'ou
- pebre negre molt
- pernil salat a taquets
- parmesano ratllat

Preparació:

La base és la d'un gelat 'normal', ja ho veieu que no té molt misteri. Posem a escalfar la nata amb la meitat del formatge i un pessic de pebre negre, fins que aquest últim hagi fos, moment que retirarem del foc i afegirem la resta del formatge.

Deixem refredar la barreja, i quan aquesta estigui ben freda, procedim a muntar les clares d'ou, fermes, i les incorporarem a la barreja de nata i formatge.

Seguidament, procedim a mantecar el gelat amb la geladora, seguint les instruccions de la màquina (en el meu cas 20 minuts van ser suficients), o de manera manual, avoquem a un recipient que es pugui tancar, i ho fiquem al congelador. Per al segon procés, cada mitja hora remenarem amb una forquilla per evitar la formació de cristalls de gel, durant les primeres 3-4 hores.

Un cop tinguem el nostre gelat, ho podem servir en versió tastet, com he fet jo, amb una mica més de parmesano ratllat per sobre, i uns taquets de pernil, i a sorprendre a convidats i a menjar!

Abans de les fotos, només us diré un parell de coses més.

La primera, que les culleres utilitzades per les fotos són gentilesa de l'empresa tast, que molt amablement m'han enviat una mostra representativa dels seus productes per a càtering, i que poc a poc aniré ensenyant-vos, ja que em van enviar un munt de productes! He començat amb aquestes culleres tan maques perquè m'han semblat ideals per al tastet del gelat. Tenen tot tipus de productes, gots, coberts, plats... tant per particular com per empresa, amb un disseny molt elegant, i que els hi dona un toc 'chic' a les presentacions.

La segona, pel facebook us vaig demanar que em recomanessiu llibres de cuina per demanar pel meu cumple i per reis. Ja m'heu recomenat alguns, però la llista és curta, vull més! I si em voleu suggerir altres regalets, seran benvinguts!

Ara ja si, a gaudir del gelat amb aquestes cullaretes tan xules, i bon cap de setmana!



23 comentaris:

  1. Mmm! M'encanten els gelats salats!! Jo en vaig fer un d'Idiazabal que encara no he penjat al blog i un de mostassa! Aquest últim no vegis que bo estava al damunt d'un steak tartar!! Experimenta, experimenta, que volem moooooltes receptes noves de míster Pumuky!! Un pto guapo, ens veiem aviat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uohh el de mostassa el tinc pendent, em sembla que serà el proper!!
      Petonets!

      Elimina
  2. No he provat mai un gelat salat....amb "lo" fan que en sóc jo!!!! Em sembla que hauré de provar de fer aquest teu! Una abraçada Víctor!

    ResponElimina
  3. Tiene que ser una delicia, qué bueno!! Un abrazo y feliz fin de semana, Clara.

    ResponElimina
  4. ooooooooooh que bo crec que ha de ser bonisim pero ara?? aquí a Menorca esteim una mica congelats ja brrrrrrr , be es una molt bona proposta aixi que m'elapunto ..
    besades menorquines

    ResponElimina
  5. si que es veu facil si, i ben bo que ha de ser!!! saps, un dia vaig menjar un gelat d'idiazabal amb mermelada de nabius que era per plorar! per cert, encara el tinc a pendents!!! bonissiiimmma idea nadalenca tambe!! petons

    ResponElimina
  6. Dons no sabia que tenies Instagram, jo es que estic per tota arreu, a veure si et trobo, però primer soparé que no se que fer amb la meva vida. Jo crec que un gelat tot i que sigui en hivern, si es presenta en forma de tastet es benvingut igualment i si es de parmesà molt mes. Voldria tenir panificadora, geladora, de tot però en una cuina de 2x2 ja no se a on ficar les maquinetes. A veure si aquest estiu me'n compro una.

    Molts petons i feliç cap de setmana.

    ResponElimina
  7. De parmesano nunca lo probé y mira que siempre hago helados, sin heladora, y este nunca lo vi, te ha quedado mmmm rico rico rico, que sepas que tomo nota
    Besos

    ResponElimina
  8. Wow! Que buena la propuesta de hoy,que original esto del helado de parmesano servido como aperitivo, los invitados deben flipar. Me encanta la textura que has conseguido. A ver si me animo a hacer helado que nunca lo he hecho y despues de ver los sabores que se pueden conseguir, como este de parmesano que has hecho, me dan muchas ganas de intentarlo. Un 10 de receta! Un abrazo y buen finde!

    ResponElimina
  9. No he probat mai cap gelat salat, però aquest sabor és una bona opció. Enviaré al meu homen a per una mica de parmesà! :P

    ResponElimina
  10. Ostres! Molt bon invent. M'encata això d'un gelat salt de formatge. Ho apunto com aperitiu per sorprendre els convidats.
    A mi no m'extranya lo del gelat a novembre... a Holanda s'apren que gelats i bicicletes no son només per l'estiu ;)
    petons

    ResponElimina
  11. La veritat és que amb aquest fred el gelat no és de les coses que ve més de gust, però veient aquest i pensant-lo acompanyant a una bona carn, per exemple, se't fa la boca aigua...mmmm!

    ResponElimina
  12. "Locu" de veritat!!!! :D Només de llegir-ho em peten les dents i això que a casa ja tenim 50 cm de neu!!!! PERÓ has sentit aquella dita de "diga-li boig!"? Deixant la tremolor de banda, la recepta fa molt bona pinta!! I ben mirat... vestit llarg de lluentons, sabates d'agulla, bona calefacció, decoració nadalenca i a la mà una copa de cava i una cullera amb gelat de parmesano... hi firmo!! ;)

    ResponElimina
  13. Guau!!! Qué bocado más original!!
    Qué saborazo debe tener... Tú sigue experimentando y enseñando tus propuestas, ja, ja...
    Besos.

    ResponElimina
  14. Jo l´he menjat en un restaurant varies vegades i saps amb que? amb carpaccio de vedella, delicius!!!! Petonets

    ResponElimina
  15. Ja està bé que experimentis, és la millor manera d'aprendre. Ja havia vist alguna vegada el gelat de parmesà, i s'ha de probar així com aperitiu o entrant:)
    Petonets

    ResponElimina
  16. pues es tremendo un helado asi y en cuchara como esta viste de categoria, sigue experimentando¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  17. Ostras que original! No em puc imaginar ni el gust...jejejej

    ResponElimina
  18. La verdad es que nunca he probado el helado salado, pero el que hoy nos propones pinta delicioso Sr. Pumuky!!!
    Besos

    ResponElimina
  19. jajaja!!!! lo primero de todo...ya te pille en IG, estás "fichao" don Victor ;)..lo segundo, un poco "loco" si que estas ;)..es broma!!!
    Me encantan los helados en invierno.creo que ta te lo dije (o fue a otro!) y bueno, este no es muy típico, con su jamoncito y todo..pero si el parmesano y el jamón están ta buenos..fresquitos y en helado no pueden ser malos! verdad??? :)
    tu sigue experimentando con tu heladera...a mi me inspiras para mis heladitos de invierno y mesa camilla :)
    cariños, cariñazos!!!!!

    ResponElimina
  20. Doncs jo sí que em veig amb aquestes pastes i un te, amb el que no em veig, és davant d'una llar de foc, ja m'agradaria ja, es veuen delicioses, dispulpa el meu català,
    Una abraçada!!
    Ettore

    ResponElimina
  21. Un invent molt original, sorprenent! No he menjat mai gelat salat, deu ser curiós, però segur que molt bo, m'encanta el parmesà!

    ResponElimina