dimarts, 14 de maig de 2013

Farcellets d'esparrecs bladers

Comencem la setmana gastronòmica a pumuky amb una recepta que és més un acompanyament, una guarnició per un plat, que no pas un plat en si. Però per ser un acompanyament, no deixa de ser menjar, oi?

Un company de feina em va portar no fa gaire un bon grapat (i un bon grapat volen dir uns quants molts...) d'espàrrecs verds silvestres, els 'trigueros' de tota la vida, que realment es diuen bladers, i se'm va ocòrrer preparar-los així, improvisant un primer plat d'un dia mandrós. Amb un bon bistec també li haurien anat bé, no creieu?

Em sembla una manera diferent de menjar-los, i que a més és molt fàcil de preparar.

Ingredients:

- Un grapat d'espàrrecs bladers (poden ser verds 'normals', no cal que siguin silvestres)
- cansalada
- sal i pebre
- oli d'oliva (opcional)

Preparació:

Primer preescalfem el forn, a dalt i a baix, a uns 180ºC, mentres anem preparant els farcellets.

Rentem els espàrrecs, i els tallem, quedant-nos només amb la part verda i la punta, és clar. Seria ideal que ens quedessin d'un llarg aproximat de 10 centímetres.

Els salpebrem lleugerament, i els muntem: agafem uns 7 o 8 espàrrecs, depenent del gruix, els agrupem, i els emboliquem amb un tall de cansalada a mode de cinturó. Els espàrrecs han de quedar ben agrupats, i hem d'intentar que la cansalada abarqui tot el manat d'espàrrecs.

Anem disposant els farcells a la safata de forn de manera que les puntes de la cansalada quedin a sota, així evitarem que el farcellet s'obri i la feina que hem fet no serveixi per res, i quan els tinguem tots llestos, al forn durant uns 10-15 minuts, el temps que trigarà la cansalada i els espàrrecs a fer-se. Aquest temps és orientatiu, dependrà de la fiabilitat del vostre forn, i el gruix del farcell i dels espàrrecs. Jo vaig fer farcells petits, i els espàrrecs eren molt prims, així que vaig necessitar aproximadament 7 minuts.

Abans de ficar al forn, podeu abocar un rajolí d'oli per sobre dels farcells. Jo no ho vaig considerar necessari, i si la cansalada és molt greixosa, no us ho aconsello, sinó tindreu un fantàstic farcell sobre una bassa d'oli quan ho treieu del forn.

I ja hem acabat per avui, només falta menjar-nos-els abans no refredin.



25 comentaris:

  1. Deu meu quin gustet aquets fersallets....impresionant ....per un aperitiu de 10 !!!!!!!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Mamilu! I ben fàcil de fer!!

      Petons!

      Elimina
  2. Me encantan los espárragos y te han quedado estupendos. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Clara!

      Y lo fáciles que son de hacer...

      Un beso!

      Elimina
  3. Que arriben a estar bons els espàrrecs, i així amb la cansalada... encara més!!!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cansalada és el puntet per gaudir-los al màxim, jeje!!

      Petons!

      Elimina
  4. Mmm que ricos espárragos :), con esa loncha de Bacon ¡no pueden estar mas ricos!, Un besito

    ResponElimina
  5. Respostes
    1. Gràcies Roser!!

      Fàcils, ràpids, i bons, més no es pot demanar!

      Petons!

      Elimina
  6. Una combinació d'alló més equilibrada !!!!!

    ResponElimina
  7. Menudo manjar! Me encantan los esparragos verdes, ahora en mayo es su mejor momento, y con el cinturon de bacon que les has puesto para que te quiero contar! Deliciosos! Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias chicos, me alegro que os gusten!!

      Besos!!

      Elimina
  8. Esos espárragos no pueden quedar más sabrosos con esas lonchas de bacon!!! Que rico!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra!

      Creo que lo que más ha gustado ha sido el bacon, jajaja!!!
      Además tuve la suerte de que fueran silvestres, con lo que el sabor de los espárragos era mucho más bueno!

      Besos!!

      Elimina
  9. una buena propuesta Víctor y van igual de bien solos que de acompañamiento
    saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu ho has dit Mestre, van perfectes tant sols com de guarnició!!

      Salut!

      Elimina
  10. Aquesta combinació d'aliments és d'èxit assegurat, quina pinta!!
    I si tens un momentet... tens un regalet al nostre blog! cuinantentrellibres.blogspot.com.es ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Eva!!!

      Ara mateix em passo per allà a recollir-lo.

      Petons!!!

      Elimina
  11. Deliciosos! Aprofitant que és temporada...! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii!!! Ara és el millor moment, estan ben bons!!!

      Petons, i feliç aniversari!!

      Elimina
  12. OOOOOH que bó , no coneixia el teu blog quina pasada aquesta recepta es mes que bona . quina bona manya que tens per embolicar , en quedo per aquí
    besades menorquines

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marga!

      Sigues benvinguda a la meva cuina, encantat de tenir-te per aquí!

      Petons!

      Elimina
  13. Qué maravilla de receta, nos en-can-tan los trigueros. Te quedaron fabulosos.
    Abrazos.

    ResponElimina
  14. Qué pinta taaaan rica! Adoro los espárragos, así que me apunto la receta!
    Besos dulces!

    ResponElimina