dijous, 30 de maig de 2013

Baileys Cheesecake (i)

La recepta d'avui havia d'haver vist la llum fa just una setmana, ja que es tractava del pastís d'aniversari de la meva germana, dijous passat, i tal i com us vaig dir, per la logística d'un i l'altre no he pogut publicar-la fins ara.

Farà uns dies per facebook vaig demanar suggeriments de pastissos, i tot i que em vau oferir molt bones propostes, desgraciadament no va haver-hi cap que s'adeqüés a aquest dia, per dos motius ben simples: les ditxoses alèrgies als fruits secs, i l'increïble poc gust de ma germana per la xocolata... incomprensible, oi?

Després de donar-li moltes voltes, al final em vaig decidir per aquest cheesecake de Baileys que vaig veure ja fa un temps a ma petite boulangerie. A més, ho tenia tot a favor ja que és un pastís que es triga ben poc a fer, i està però que molt bó!!

Pel que fa als ingredients, he gairebé multiplicat per quatre els de la recepta original ja que la versió meva és per un pastís gran i l'original per quatre racions individuals (tot i que la foto és una versió individual).

Ingredients:

Per la base:
- 200grs. galetes digestive
- 100grs. mantega


Per al cheescake:
- 400ml. nata per muntar
- 150ml. de Baileys
- 150grs. sucre
- 400grs. Philadelphia
- 6 fulles de gelatina


Preparació:

Primer preparem la base. Triturem les galetes i les barregem amb la mantega fosa (fosa no és calenta, és líquida). El millor és anar afegint la mantega a poc a poc, així no ens passarem i la base ens quedarà compacte. Si la posessim tota de cop, correríem el risc que la nostra base quedés massa humida, i no ens interessa. Quan tinguem una massa compacta, la repartim per tota la base del motllo on finalment posarem el pastís, pressionant amb l'ajuda d'un estri de cuina pla per poder-la compactar bé. Us recomano que a la base del motllo poseu paper de forn, ajudarà a que la galeta se separi amb facilitat.

I anem amb el que interessa! Mentres posem la gelatina a hidratar en aigua freda, a un bol semimuntem la nata, i seguidament la reservem a la nevera.

A un altre bol barregem el sucre i el Philadelphia, que quedin ben integrats. La recepta original fa servir sucre glass, però no en tenia i em vaig arriscar a fer-ne servir del normal, crec que amb el mateix resultat.
Ara escalfem una mica el Baileys, el mínim, i desfem la gelatina que teníem hidratant-se, havent-li tret prèviament l'excés d'aigua.

Afegim el Baileys i la gelatina a la barreja de Philadelphia i sucre, que acabarem barrejant, i finalment, amb suavitat afegim tots aquests ingredients a la nata semimuntada que teníem guardada a la nevera. Incorporarem els ingredients amb suavitat, sempre fent moviments envolvents amb una espàtula, des d'abaix cap a dalt.

Un cop tinguem homogeneitzats els ingredients, els aboquem a la base de galeta, i la reservem a la nevera durant unes 6 hores, que la gelatina ja haurà fet la seva funció. I ja la podem gaudir!


A la recepta original es decora amb sirop de caramel per sobre, però a mi em va agradar tant com va quedar (tot i no ser un pastís vistós) que vaig optar per no posar cap tipus de decoració

La veritat és que estava ben bo, i no va quedar res de res!





38 comentaris:

  1. Un pastís d'aniversari el dia del meu aniversari! Per suposat m'encanta!!!!!! Té una pinta boníssima!! A vegades com més simple, més maco i elegant és! Bona decisió deixar-lo tal qual!! Ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta!

      Me n'alegro molt que t'agradi! Gràcies per visitar la meva cuina, saps que sempre ets benvinguda!

      Petonets!

      Elimina
  2. Mmmmmm que bo!!! M'encanta el cheesecake i poquíssimes vegades l'he dut a la pràctica! Fa temps que tinc ganes de fer-ne, així que a veure si m'animo i el faig un d'aquests dies!

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs prova'l que aquest, com no li fa falta forn, es fa en un moment i és super fàcil!

      Un petó!

      Elimina
  3. Ohhhh que bueno Victor!!! Esa combinación de sabores puede estar de vicio!!! A ver si lo pruebo pues me llama mucho la atención! Un besote!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Patry!

      Qué ilusión me hace tenerte por aquí! Está muy bueno, y además, como no necesita horno, para el calor que ya empieza, va de fábula!

      Besos!

      Elimina
  4. Ha d'estar boníssim, aquest pastís! El toc de Baileys li deu donar un toc molt interessant i ben bo! :D M'ho apunto!
    Petonets :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El Baileys és el que fa que aquest pastís triomfi Laia!

      Petonets!

      Elimina
  5. Ohhhhh, esta tarta tiene que estar divina!!! Me ha gustado mucho el Baileys con el queso!!! Mmmmmmm

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pruébala Sandra, y repetirás seguro!

      Me alegro que te guste!

      Un beso!

      Elimina
  6. Aquest pastís ha de ser una perdició! T'has superat! Sense fruits secs i sense xocolata, però temptador com un brownie! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Temptador, i molt bo Mònica!

      I a sobre, molt fàcil de fer!

      Petons!

      Elimina
  7. Que bo! :)
    el vull testar ja mateix
    un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja saps, a fer-la, que segur que t'agradarà!

      Petonets!

      Elimina
  8. Madre mía, con lo que nos gustan las tartas de queso.....
    Nos ha parecido muy original, con el Baileys...
    Abrazos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro que os guste chicas!

      Probadla y ya me contáis qué os ha parecido!

      Un beso!

      Elimina
  9. es muy buena esta tarta y el aroma de Baileys le va genial¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'aroma a Baileys és de lo milloret del pastís Miquel!

      Salut!

      Elimina
  10. oh, que bo! En faria una bona mossegada ara mateix!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un pastís ben fàcil, i molt bo, es menja sense voler!
      Petons!

      Elimina
  11. se'm fa la boca aigua amb el gustet de baileys i la barreja de philadelphia! mmmm....petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova de fer-la Roser, és ben fàcil, i molt bona!

      Petonets!

      Elimina
  12. A mi també em sembla molt maca tal qual, ara tendré que comprar Baileys, jajjaja. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Laura!

      Ja saps, a comprar Baileys, jajaja!

      Petonets!!

      Elimina
  13. diosss!!! como me gustan poco las cheesecakes y la cremita de whisky que puedo decir! que me tiés babeando con esta tartita la lecheeeee!!! necesito un trocín {o dos}

    Abrazos salseros Víctor!

    Tito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro mucho que te guste Tito!!

      Un placer tenerte de visita!

      Saludos!

      Elimina
  14. Ohhh quina delícia!!!! M'encanta el pastis de formatge i amb aquest toc de baileys té que estar de vici! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb el Baileys queda de fàbula Roser, quan ho tastis ja veuras!

      Un petó!

      Elimina
  15. Caram, pastís de formatge amb Baileys... això ha d'estar impressionant! crec que a la meua germana que fa els anys ja mateix aquesta també li agradaria, així és que prenc nota.
    Angi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'hagi agradat Angi!

      Si proves de fer-la, ja em diras què tal!

      Petons!

      Elimina
  16. Ostras! que buena idea, hace un montón de tiempo que hacia un bizcocho de bailey, ¿donde tendré la receta?, voy a buscarla y tomo buena nota de esta tarta.
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Chelo!

      Pues ya que lo comentas, esperaré a ver ese bizcocho de baileys, que seguro que cae, jajaja!

      Besos, y gracias por tu visita!

      Elimina
  17. Pues te ha quedado un pastel genial! Como los que me gustan a mi, simples pero con un sabor delicioso y que no sean demasiado empalagosos. Una muy buena opcion que me apunto para ponerla en practica algun dia! Un abrazo Victor!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola chicos!

      Este pastel es justo como decís, simple, un buen sabor, y nada empalagoso (aunque dependerá mucho de la cantidad de nata).
      Espero vuestra versión, y ya me contareis qué tal!

      Salud!

      Elimina
  18. Tiene que ser una delicia, te ha quedado estupenda. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Clara, me alegro que te haya gustado!

      Un beso.

      Elimina
  19. Víctor! Sé que ja vaig comentar...però que sàpigues que he hagut de tornar a mirar aquesta delícia!!! Mmm!! boca aigua!!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ets un sol Marta, ho sabies?

      M'encanta rebre els teus comentaris!

      Un petonàs!

      Elimina