divendres, 13 de juliol del 2012

Cous-cous a la llimona amb verdures

Avui arriba un plat més saludable que els últims que hem fet per aquí. A més, ara a l'estiu va molt bé, perquè fins i tot ho pots tenir preparat el dia abans, i quan arribes de la platja (els que poden), ho tens esperant-te perquè te'l mengis. Amb pocs ingredients i poca dedicació el tenim fet.

Ingredients (per 4 persones):

- 250grs. de cous-cous
- el suc d'una llimona
- un pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- panses i pinyons
- aigua, oli, sal i mantega
- pebre vermell picant

Preparació:

Primer omplim un got d'aigua calenta, i deixem estovar les panses una estona (cinc minuts ja és suficient).
Preparem el cous-cous segons les indicacions del fabricant: el procediment habitual és bullir 250grs. d'aigua amb una mica d'oli i sal (sempre la mateixa quantita d'aigua que cous-cous), retirar del foc, posar el cous-cous i deixar reposar. Passats dos/tres minuts, afegim una mica de mantega i remenem amb l'ajuda d'una forquilla fins que es desfaci la mantega. Doncs nosaltres farem el mateix, però canviant els 250grs. (=250ml.) d'aigua per 200grs. d'aigua i el suc de la llimona. És preferible quedar-se curts d'aigua i si cal, afegir-ne una mica, perquè si en poseu aigua de més, la única manera de corregir-ho és amb més cous-cous, i ens acabarà sortint per les orelles...

Seguidament, tallem els pebrots a tires, i els saltegem a una paella amb una mica d'oli.

I ja  gairebé hem acabat, a un bol posem tots els ingredients, i els barregem. Per presentar-ho, podem ajudar-nos d'un got, o un motllo de flam, per exemple. Omplim el motllo de flam, pressionem una mica per compactar-ho, i ho posem a un plat. Rematem la feina espolvorant per sobre el pebre vermell picant just abans de servir, i ja ens ho podem menjar...