dilluns, 16 de juliol del 2012

Gambes en gabardina de patata

Ja som dilluns un altre cop... i un altre cop tenim recepta per oferir!!!
Un primer que és molt vistòs, amb una mica de feina a l'hora de preparar-ho, però que dona un toc original i gourmet a la nostra taula, i això quan tenim convidats, vesteix molt.

Ingredients (4 persones):

- 12 gambes o llagostins
- 1 patata
- Oli per fregir
- sal i pebre
- salsa rosa (opcional)


Preparació:

Agafem les nostres gambes o llagostins, i els pelem tots, deixant només la part final de la cua, i els anem reservant a un plat.

Pelem la patata, i amb l'ajuda d'un pelador de juliana fem tires de patata tan llargues com ens sigui possible, i anem reservant les tires a un bol amb aigua, per tal que la patata no enfosqueixi, ja que és un procés en el qual perdrem temps, i pot passar que quan haguem acabat de fer les tires, les primeres que hem fet hagin enfosquit una mica.

És moment de preparar la paella amb oli abundant, o si teniu fregidora, encendre-la. Mentres l'oli va escalfant, anem muntant les gambes. Salpebrem les gambes una mica, agafem les tires de patata, i les anem enrotllant al voltant de cada una de les gambes, fins que quedin cobertes totalment, i les anem posant a un plat amb paper de cuina, per assecar-les tant com poguem abans de ficar-les en l'oli. Tingueu paciència, que la necessitareu...

Quan l'oli estigui calent, anem introduint les nostres gambes 'vestides', i les fregirem fins que la patata estigui cuita. No necessitareu gaire temps, ja que en ser tires primes de patata, es farà ràpid. Si les tinguessim massa estona, per les patates no seria un problema, però per les gambes... és una altra història.

A mesura que les gambes es vagin fent, les anem posant de nou a una safata amb paper de cuina, per treure l'excés d'oli que puguin haver retingut.

I ja només ens queda servir-les, tal qual, amb maionesa, o com he fet ja, amb una salsa rosa que vaig fer amb una mica de maionesa, ketchup, sal, pebre i un tap de brandi.