divendres, 6 de juliol del 2012

Gelat de pantera rosa

Finalitzem l'especial gelats i sorbets d'aquesta setmana amb un gelat diferent, fins i tot tenint en compte el de donut de dimecres. Ho vaig veure (i tastar) a un restaurant de Sabadell, que es diu Clotilda, i igual que em va passar amb el de donut, se'm va ficar al cap i sabia que l'havia de fer.
La preparació és exactament igual al de donut, canviant els donuts per 'panteras rosas'. Els que tingueu més o menys la meva edat, segur que quan ereu petits algun dia o altre n'havieu menjat. Espero que algú se'n recordi...

Ingredients:

- 3 panteras rosas (els packs van de dos en dos, ja sabeu que fer amb la quarta...)
- 100 grs. de sucre (50grs. de sucre i 50grs. de sucre invertit)
- 200 ml. de llet
- 2 rovells d'ou
- 200 ml. de nata (mínim 35%m.g.)

Preparació:

Poca cosa puc afegir que no expliqués amb l'anterior gelat. Primer triturem les panteras rosas i ho barregem amb la llet, per aconseguir una pasta de color rosa, un pèl densa, i ho reservem.

Seguidament, batem els rovells amb el sucre, fins que augmenti una mica el volum. Afegim el sucre invertit, i ho posem a escalfar conjuntament amb la barreja de pantera rosa i llet, durant uns 10 minuts, sense parar de remenar i sense permetre que bulli.

Un cop estigui, ho deixem refredar, i preparem la nata per muntar-la quan la barreja ja estigui totalment freda. Acabem de donar-li el fred necessari a la nata posant-la al congelador, i el mateix amb el bol on la muntarem i les varetes de la batedora, si és possible. El fred és fantàstic per la nata, i la calor, us donarà problemes si no preneu precaucions com les que us he donat.

Quan la nostra barreja inicial hagi refredat, és moment de muntar la nata, mirant que quedi ben densa, però sense passar-se, ja que sino obtindreu una mantega fabulosa. Un cop muntada, incorporem la nata muntada a la nostra barreja, amb suavitat per fer baixar la nata el menys possible, tapem el recipient, i al congelador.

I com sempre, les instruccions que venen a continuació, les repetim tres cops:

Passada una hora, treiem del congelador el bol on hem guardat el gelat, i si podem, amb l'ajuda de la batedora ho barregem una mica, per evitar la formació de cristalls de gel, i tornem a ficar al congelador.

Després de repetir els passos anteriors, ja tenim el nostre gelat preparat, i us puc ben assegurar que amb aquest sorprendreu més encara que amb el sorbet de mojito, i fins i tot que amb el gelat de donut.

Fins aquí tots els gelats que us he preparat aquesta setmana per apaivagar l'estiu, espero que els gaudiu, i que intenteu fer-los, que són tots molt senzills.

P.D.: Recordeu que podeu fer els comentaris que vulgueu, tant aquí com al facebook, i allà us animo a publicar les fotos de les receptes que feu.