dimecres, 25 de juliol del 2012

Formatge Labneh

El formatge Labneh és un formatge tendre fet amb una base de iogurt blanc, molt cremòs, que té el seu orígen a l'Orient Mitjà. S'acostuma a fer amb llet d'ovella, però nosaltres el farem d'una manera més cassolana (cassolana d'aquí, vull dir), per això farem servir el iogurt. En aquest cas, iogurt grec.

Ingredients:

- 4 iogurts grecs
- 1 cullerada petita de sal
- Oli d'oliva
- Pebre, bitxo, herbes aromàtiques al gust

Preparació:

He fet servir iogurt grec, tal i com he vist a totes les receptes que he consultat per fer el Labneh, ja que és de per si un iogurt amb una textura més densa, i que facilita més la seva elaboració.

A part d'aquests ingredients, necessitem també un drap de cotó blanc, un cordill, i un lloc on poder penjar el formatge. Ara sabreu perquè.

A un bol, posem el iogurt i la sal, i barregem tots dos ingredients. Estenem el drap, posem el contingut del bol a sobre, i formem un sac amb el iogurt a dintre, tancant-lo amb el cordill. Pengem el sac amb un bol a sota per anar recollint el sèrum, i el deixem assecar durant un mínim de 12 hores. Com més temps estigui assecant, més compacte serà el nostre formatge. Jo ho vaig deixar aproximadament unes 18 hores, amb el què vaig poder fer el que us explico a continuació.

Amb l'ajuda de les mans, anem formant boletes de formatge, i les anem introduint a un pot que es pugui tancar hermèticament que haurem omplert fins la meitat d'oli, i les herbes amb les que vulguem aromatitzar el formatge (jo vaig triar pebre de diversos colors i bitxo picat). Deixem reposar unes hores, i ja podem servir-ho, acompanyat de pa de pita, amb unes olivetes, sol, o sobre una llesqueta de pa, perquè no...

Com us he dit al principi, no puc dir d'on he tret la idea, perquè han estat moltes les webs que he visitat per 'documentar-me' sobre aquest formatge. Bon profit!