divendres, 20 de juliol del 2012

Licor de maduixes

Ja tornem a fer receptes amb alcohol!!! La temporada de maduixes ja ha acabat, i aquesta recepta la vaig fer quan encara hi havia maduixes (que ja fa un temps), però com encara tenia receptes anteriors esperant per veure la llum, fins avui no ha estat el torn d'aquesta.
Es tracta d'un licor molt fàcil de fer, amb pocs ingredients, i dolç però sense passar-se, i que quan el tingueu preparat, no us durarà gaire a la nevera, us l'acabareu en pocs dies... però primer l'heu de fer, que són uns quants dies per tenir-la preparada!
Hi ha moltes webs en les que trobareu la recepta, jo m'he deixat guiar per amiloquemegustaescocinar, he trobat que les explicacions són senzilles, i molt fàcils de seguir. A més, és un dels blocs que acostumo a seguir, per moltes altres raons.

Ingredients:

- 350grs. de maduixes
- 325ml. d'aigua
- 250grs. de sucre
- 1/4 de litre d'alcohol blanc, tipus orujo, o vodka (com més bo, millor, ja que així tindrà menys gust del licor original, i més predominarà la maduixa). La recepta original diu alcohol de boca, que és alcohol de consum específic per fer licors, però no ho he trobat, sembla que aquí no és fàcil d'aconseguir.
- suc de mitja llimona


Preparació:

Agafem les maduixes i les netegem sota l'aixeta, i les anem assecant i treient la part verda. Les trossegem en quarts, i les posem a un pot de vidre. Jo les vaig aixafar una mica perquè deixessin anar més substància. Les cobrim amb l'alcohol, tapem el pot, i que vagi macerant a un lloc fosc i fresc un mes. D'aquí a un mes torneu per aquesta recepta i continuem, ok?

Què, ja han passat 30 dies? doncs continuem. Amb la resta d'ingredients, fem un xarop, posant-los tots a bullir fins que el sucre s'hagi dissolt (no us oblideu d'anar removent, d'acord?). Un cop comenci a bullir el nostre xarop, baixem el foc i el deixem 10 minuts més al foc. Passat aquest temps, ho retirem del foc i el deixem refredar.

Ja estem acabant! Barregem el xarop amb l'alcohol i les maduixes, tornem a tancar el nostre pot, i que reposi un parell de dies més.
Ara si que si, colem el nostre licor uns quants cops perquè no quedi ni rastre de les maduixes, i d'aquí al congelador a refredar-ho.

Són molts dies d'espera, però tal i com diuen a la recepta original, val la pena... i tot i que no hi hagi maduixes, estic pensant que un licor de prèssecs seguin aquesta recepta no pinta malament. Què, us animeu amb una altra fruita??