dimarts, 3 de juliol del 2012

Sorbet de caipirinha

Aquest sorbet, i us adverteixo abans que no el comenceu a preparar, té un molt gust a llima/llimona, així que si no sou molt partidaris de la llimona, us recomano que us ho penseu dos cops abans de fer-ho. També ho podeu fer amb una mica menys de llimes i llimona de la que indica la recepta, i la llimona se suavitzarà. Igualment és molt refrescant, i per aquestes nits d'estiu (i migdies...) en el que la calor ofega, és perfecte. Us diré com ho vaig fer jo, i com sempre, si puc, us donaré algun consell perquè us quedi millor que a mí.

Ingredients:

- 250 ml. d’aigua
- 200 grs. de sucre (si heu pogut fer sucre invertit, necessitarem 150grs. de sucre i 50grs. de sucre invertit)
- 100 ml. de cachaça (o rom)
- 6 llimes (jo 3)
- 2 llimones (jo 3)
- 2 clares d’ou

 Preparació:

Fem bullir l'aigua i el sucre (els dos) durant dos minuts i mig per fer un almívar, retirem del foc i deixem refredar.  Ratllem la pell de les llimones (recomano fer-ho amb les llimes, farà més bona pinta el sorbet), i fem el suc de totes les fruites.

Quan tinguem l'almívar fred, el barregem amb la cachaça, el suc, i la ratlladura de les llimones. Un cop barrejat, ho fiquem al congelador, i a esperar.

Passades unes 4 hores (depenent de la potència del vostre congelador), la barreja haurà començat a glaçar. És el moment de muntar les clares a punt de neu, i incorporar-les a la barreja del congelador, i de nou al congelador, ara amb tot barrejat.

Aquest procés que us detallo a continuació l'heu de fer almenys dos cops, per garantir que la barreja del sorbet és uniforme, i els ingredients queden unificats:

Passades unes dues hores, treiem el nostre sorbet del congelador, i amb l'ajuda d'una cullera o forquilla remeneu una mica (abans de fer-ho veureu que els ingredients líquids volen anar al fons del recipient on ho hagueu posat) fins que tornin a quedar tots els ingredients integrats. I fet això ho tornem a ficar a congelar.

Oi que no ha estat tan difícil? Ara ja només ens queda esperar una mica més i gaudir del nostre sorbet en bona companyia.