dimecres, 4 de juliol del 2012

Gelat de donut

Continuem amb el repte, cada vegada més llençat, avui amb un gelat de donut amb el que us llepareu els dits. Personalment aquesta recepta era per a mí un repte personal des de que l'any passat la vaig veure a, precisament, un especial de gelats de la web pasen y degusten. Em vaig proposar que tard o d'hora ho faria, i per fi ha arribat el dia. Als meus 'conillets d'indies' particulars els va agradar, i espero que a la resta si ho prova també us agradi. Hi ha alguna variant de la recepta original pel que fa a quantitat d'ingredients, però si fa no fa, és la mateixa recepta.

Ingredients:

- 3 donuts (ho sento, us haureu de menjar un del pack de quatre)
- 100 grs. de sucre (50grs. de sucre i 50grs. de sucre invertit)
- 200 ml. de llet
- 2 rovells d'ou
- 200 ml. de nata (mínim 35%m.g.)

Preparació:

El primer de tot que farem serà triturar els donuts amb la batedora, picadora, el que tingueu. Al mateix procés de triturar els donuts afegirem la llet.

Seguidament, batem els rovells amb el sucre, fins que augmenti una mica el volum. Afegim el sucre invertit, si no ho hem fet només amb sucre 'normal', i ho posem a escalfar conjuntament amb la barreja de donuts i llet, durant aproximadament 10 minuts, sense parar de remenar i sense permetre que bulli.

Un cop ho tinguem, ho deixem refredar, i preparem la nata. Posem la nata al congelador (prèviament l'haurem d'haver tingut a la nevera), i farem el mateix amb el bol on la muntarem i les varetes de la batedora, si és possible. La nata no suporta gaire bé la calor, i tot i que està fent uns dies una mica tontos de fresqueta, millor assegurar-se.

Quan la nostra barreja inicial hagi refredat, és moment de muntar la nata. Ja veureu que a més el fred farà que trigui menys a muntar. Ara és moment d'incorporar la nata muntada a la nostra barreja, amb suavitat per fer baixar la nata el menys possible, i tapat, al congelador.

Igual que en la recepta d'ahir, aquest procés l'heu de repetir al menys un parell de cops (jo ho vaig fer tres):

Passada una hora, treiem del congelador el bol on hem guardat el gelat, i si podem, amb l'ajuda de la batedora ho barregem una mica, per evitar la formació de cristalls de gel (en això el sucre invertit, com us vaig dir, ens ajudarà), i tornem a ficar al congelador.

Una vegada ens hem cansat de remenar el gelat, és el moment de gaudir-ho, i gaudir-ho com cal, amb la tranquilitat del sofà i el que més us vingui de gust que facin per la tele...

P.D.: Només us poso una foto, perquè crec que la que penjo ja parla per si sola, i no necessita l'ajuda de cap altra imatge...

Recepta de gelat de donut