diumenge, 29 de setembre de 2013

Pastís de llimona i merenga - Asalta Blogs

Ja veieu, arriba final de mes, i s'acumulen els reptes!

I com ja és habitual per aquí, torna l'Asalta Blogs! Què us puc dir que no us hagi explicat ja? Com no em vull enrotllar, només us convido a que feu click al logo que hi ha a la barra lateral dreta, on tindreu tota la informació, o aquí mateix.

El bloc que tocava asaltar aquest mes és cocina con Angi, només té un anyet i mig de vida, però no per això deixa de tenir un bloc fantàstic, i ple de receptes tan bones que no saps per quina decidir-te!
I això és el que m'ha passat a mi aquest cop, que no em decidia, no era capaç de dir quina recepta li robaria, fins que després de molt rumiar i rumiar, vaig fer un robatori doble!

Si senyores i senyors, vaig robar-li el pastís de llimona i merenga, i de retruc, li vaig robar la recepta del lemon curd, que era una de les que feia molt de temps que volia fer.

El resultat, el podeu veure a les fotos, no ha quedat malament comparat amb l'original, i més si tenim en compte que les clares d'ou es van declarar en vaga i no volien muntar per fer la merenga!

No m'enrotllo més, endavant amb el robatori!

Bé si, una cosa més... moltes felicitats a la Conchy pel seu premi a Blogueros Cocineros de Canal Cocina!!!

Ingredients:

Per al lemon curd:
- 200grs. de sucre
- 100grs. de mantega
- 150ml. de suc de llimona
- 3 ous
- la pell ratllada d'una llimona
- 1 cullerada de maizena

Per a la merenga:
- 2 clares d'ou
- 2 cullerades de sucre
- un pessic de sal

Per al pastís:
- 1 làmina de masa quebrada
- el lemon curd anterior (o el de l'Angi)
- merenga

Preparació:

Us haig de confesar que a sobre de ser un lladre, no soc un bon lladre, perquè l'Angi a la seva recepta fa servir un pa de pessic, i jo que estic molt 'locu', he canviat el pa de pessic per una làmina de masa quebrada. Aquest cop és comprada, però si us animeu a fer-la vosaltres, segur que queda molt bona.

Primer de tot farem el lemon curd. Piquem el sucre i la pell de la llimona a la picador/robot de cuina.
Posem al foc el sucre i la pell 'en pols' amb la mantega, fins que aquesta hagi fos.

Seguidament batem els ous conjuntament amb el suc de la llimona (reserveu una mica de suc), i ho incorporem al foc, que mantindrem durant deu minuts. Heu de tenir en compte que no ha de bullir, per tant us recomana que ho poseu a foc mig-baix (un 4 en vitro de 9).

Per finalitzar, abans de retirar del foc, barregem la maizena amb el suc de llimona que ens hem guardat, i ho incorporem a la barreja anterior. Retireu del foc segons la consistència que més us agradi, sempre tenint en compte que un cop refredi espesirà, així que no patiu si no ho veieu molt dens.

Ara que ja tenim el lemon curd preparat, ho reservem, i mentres va refredant, preparem la masa quebrada:
Estirem la làmina de masa, i l'estenem a un motlle de parets baixes. Retallem els sobrants, punxem tota la base amb una forquilla, i ho fiquem al forn seguint les instruccions de l'envàs. En el meu cas, 15 minuts a 180ºC van ser suficients.

Un cop tinguem la masa cuita, comencem el muntatge del pastís. Estenem el lemon curd per tota la base del pastís, sense necessitat de tenir cura si queda recte, ja que quedarà cobert per la merenga, i reservem.

I ara per últim muntem la merenga. Aquest pas l'he deixat pel final perquè a casa el dia que ho vaig fer encara feia calor, i tot i ser clares pasteuritzades, ho vaig preferir fer així.

Muntem les clares a punt de neu amb el pessic de sal, i quan comencin a muntar afegim el sucre.

Quan les tinguem muntades estenem la merenga per sobre del pastís, amb el mètode que més ens agradi (vaig fer servir una màniga pastissera i vaig començar de fora cap a dins en forma d'espiral), i amb un soplet de cuina, el cremem una miqueta per donar-li un toc de color.

I a devorar aquest sensacional pastís robat! Ens veiem el mes vinent amb una altra recepta robada!

Primer fem el lemon curd





46 comentaris:

  1. aixo ha de ser.....que no tinc ni paraules per descriure-ho!! un vici segur! petons

    ResponElimina
  2. Ohhhh!! Jo vull fer un dia lemon curd a casa! Encara que no crec que li posi al pastís merenga perquè a casa no en som massa, però tot i això, t'ha quedat genial!
    Petons!!

    ResponElimina
  3. Bon dia, bon dia!!! Aquest pastís el tinc que fer jo, sense remei, em podríes deixar les fotos i dic que l'he fet jo ¿Et sembla? Ja vaig mirar lo de pumuky, pero els veig uns dibuixos molt antincs i a tu et veig molt jove. Jo es que era mes de Heidi.
    I anem al que importa, la tarta. Me la tinc que llegir ben atenta perquè te que estar deliciosa i ja que la tinc que fer per lo del Hangout, amb la teva ajuda ben segur que em surt a la primera. T'ha sortit fantànstica, ets un lladre de primera, desde el primer moment. Felicitats per lo de Canal Cocina.

    Molts petons.

    ResponElimina
  4. Ay què rebò!!! doncs mira, amb masa quebrada és més ràpid així que m'apunte la idea. T'ha quedat súper bé malgrat que digues que les clares estaven jugarines. Grácies, un plaer haver sigut assaltada per tots vosaltres.
    un beset
    Angi

    ResponElimina
  5. Trobo que has aprofitat molt bé el robatori, casi un 2x1, i amb un resultat perfecte Víctor. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  6. Que sabor tiene que tener ese pastel, ademas no lo has compartido con nadie {yo tampoco je je }, tengo muchas ganas tb al lemon curd, el color es precioso.
    Un besito

    ResponElimina
  7. T'ha quedat súper bé Víctor, no recordava que hi participaves i veig que també t'agrada molt això dels reptes! Es la millor manera de coneixer altres bloguers, les seves receptes i donar a coneixer les teves. Mol mol bona pinta!
    Petonets;)

    ResponElimina
  8. T'ha quedat de luxe!!! Pero quina pinta!!!
    petons i feliç diumenge

    ResponElimina
  9. Hola guapo!!!

    Oh aquesta merenga!!!!!! i la llimona.. :)

    T'ha quedat genial.

    Un petonet

    ResponElimina
  10. M'encanta el lemon curd, aquest pastís té una pinta fantàstica, espectacular!
    Marta

    ResponElimina
  11. Pero qué bandido eres, Víctor. Así que no te bastó con una receta sino que te llevaste dos ... ¡Ya te vale! Y encima nos lo cuentas.

    La verdad es que una cosa va con la otra y qué te voy a decir yo. Si alguien tiene que hablar, que sea Angi, la asaltada. Yo solo te diré que es una tarta que me gusta mucho.

    Bsos y feliz semana.

    ResponElimina
  12. ohhh, como me gusta...esta tarta es una de mis favoritas, limon y merengue dos de mis pasiones, te quedo de miedo! un gran asalto, un beso

    ResponElimina
  13. Ey Víctor!! El Lemon Curd estupendo y la tarta de merengue ya no te digo lo apetecible y preciosa que es!! Buen asalto!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  14. Te ha quedado de lujo y que delicia!! Una elección estupenda. Un abrazo y feliz semana, Clara.

    ResponElimina
  15. Que gran elección para el asalto, tiene una pinta tremenda!!

    Un besiño ;)

    ResponElimina
  16. Víctor, es una de mis tartas favoritas sin duda. Y para una chocoadicta es mucho...
    Ahora mismo me llevaría ese trocito que ya tienes cortado. Una delicia.
    Bss

    ResponElimina
  17. Qué bueno Víctor, te ha quedado fabulosa. Nosotras la tenemos pendiente de hacer porque la consideramos un básico de la repostería.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  18. Me gusta el merengue... y me encanta el lemond curd, osea, que te quito un trozo a la de ya!! Genial asalto!!

    ResponElimina
  19. Que bo! Porto uns dies intentant treure temps per fer aquesta recepta (una de molt semblant), i no paro de veure-la per tot arreu! A veure si per fi la faig ja! petons

    ResponElimina
  20. Oye pues fantástico asalto el tuyo, me encanta esta tarta y la receta de Angi es fantástica! Te quedó buenísimo así que ese trocito me lo llevo yo!!!
    Bessets!

    ResponElimina
  21. Es molt bo aquest pastis...m'encanta el lemond curd...
    Petonets

    ResponElimina
  22. ja,ja veo que el "robo" se te da tambien muy bien y eres buen chico al final cuentas tus fechorias¡¡Es una combinacion muy buena Victor y te ha quedado genial.
    Me alegre por fin de conocerte en persona,y lo pase genial.
    Saludos

    ResponElimina
  23. Me ha encantado tu asalto, de fotografía de todo, el paso a paso increíble.
    Ya tienes una nueva seguidora, de paso gracias al asalta blog te he conocido, esto es divino, verdad??
    BESITOS

    ResponElimina
  24. Me he enamorado de tu tarta!!! Espectacular!!! Un beso!!!

    ResponElimina
  25. el puchero de la bruja1 d’octubre de 2013 a les 16:27

    Que bonita te ha quedado la tarta, esta diciéndome cómeme. Un asalto perfecto.
    Un beso

    ResponElimina
  26. menuda tarta te has marcado, aque buena!!!
    besoss

    ResponElimina
  27. T'ha quedat amb una pinta increible!!! I les clares... doncs son una mica capritxoses de vegades, oi? Un peto!!

    ResponElimina
  28. Lemon curd i merenga...pecat mortal, capital i imperdonable!!!! Deliciós!

    ResponElimina
  29. madre mía!!! pintazaaaa y esta es una de mis favoritas!!!! sobre todo por el lemon curd... porqué será jajaja

    esto sí que es para darse un empacho y luego ya vendrán las lamentaciones, pero de momento te lo has comido todo jajaja

    ResponElimina
  30. Buuffffff como ye ha quedado Victor! Yo creo que este es mi postre favorito, limon y merengue! el sabor es inigualable. La proxima vez que hagas mandanos un poquito! Un abrazo

    ResponElimina
  31. Hola Victor!
    A mi me pasa lo mismo que a Alvaro...es mi postre favorito, lo mire por dónde lo mire no le veo nunca pegas.
    Has fet una bona elecció sense dubta!

    Suerte en el próximo asalto!!
    Saludos

    ResponElimina
  32. Jajaja...2 en 1!!!
    Tu si que sabes Víctor, te tomas tu tiempo y justo cuando pensábamos que ya no había más que guindar...zas, te llevas 2!!!
    Un asalto fantástico.
    Besos.
    La Churretosa ^_^

    ResponElimina
  33. Dan ganas de meterle el dedo a esa tarta!!!

    ResponElimina
  34. Pero mirale que abusón, dos recetas en una, anda que cuando robas a lo grande.
    Ahora entiendo porque las claras se te ponen en huelga, tienen que compartir la gloria del robo con la crema de limón.
    Pero mira te ha quedado de lujo es una tarta que me encanta. Bss.

    ResponElimina
  35. Que asalto más bueno y que bien aprovechado!
    Besitos :)

    ResponElimina
  36. Te ha quedado una tarta deliciosa!! el lemond curd me encanta!! enhorabuena por tu botin!! besos

    ResponElimina
  37. Por las fotos está claro que te ha quedado de muerte y que has tenido que disfrutar mucho con tu asalto, enhorabuena :)

    ResponElimina
  38. Rica tarta, delicioso relleno... un asalto de altura, merecía la pena el botín jejejeje
    espero verte en el siguiente
    Lxx

    ResponElimina
  39. Que reguapa te ha quedado ;)
    Asalto completo
    Besotes

    ResponElimina
  40. Muy buena pinta tiene este lemon curd!! Y con el merenguito por arriba ni te cuento!!! Enhorabuena por la receta!
    Mjsweettooth

    ResponElimina
  41. Un robo estupendo, menuda pintaa....Felicidades por tu gran robo! Está genial.

    Besos

    ResponElimina
  42. Que bo i t´ha quedat genial!!! M´encanta el lemon curd, de fet crec que soc adicta i tot, ejejejej.
    He de fer-lo aviat!!! Molt bon robatori!!!
    Petons

    ResponElimina
  43. ¡Wow, esto sí que me encanta!. Lo he probado en pastelerías pero el tuyo no tiene nada que enviar. Te quedó muy, pero que muy apetitoso.

    ResponElimina
  44. Esta tarta es de mis favoritas. El merengue a veces es un gran traidor y se revela, pero tú lo has acabado por dominar. Grandísimo asalto, Victor
    Un besazo

    ResponElimina