divendres, 15 de juliol del 2011

Gambes en tempura

Aquesta és una altra d'aquelles receptes que feia temps que volia fer, però mai trobava que fos el moment per fer-la.
És molt simple i ràpida de fer, i queda molt bé amb convidats.

Ingredients (per un plat per picar):

- 10 gambes
- farina de tempura
- aigua freda (recomano amb gas)
- sal
- oli per fregir

Preparació:

Pelem les gambes, deixant només la part final de la cua amb la closca. Per preparar la tempura, en un bol hi posem l'aigua i la farina segons les instruccions (la farina de tempura la podeu trobar gairebé a qualsevol lloc, jo compro la del Mercadona, però tinc entés que la marca Santa Rita és molt bona), i mentrestant posem l'oli a escalfar. Us recomano que poseu sal a la barreja, com si salessiu les gambes, perquè si no el plat perdrà part de la seva gràcia.
Un cop preparada la massa de tempura, i l'oli el tinguem calent, anem 'banyant' les gambes agafades per la punta en la tempura, i tot seguit les fregim a la paella, controlant bé el temps de cocció, perquè la tempura de seguida agafa color.
Per presentar el plat, com sempre sobra farina, amb l'oli encara calent aboquem les sobres de tempura donant-li forma de niu, i quan estigui fet ho posarem al centre del plat, amb les gambes per sobre. I com no, salsa de soia per acompanyar!




P.D.: He afegit l'opció d'imprimir recepta, que a partir d'ara inclouré a totes les receptes que vagi publicant. Espero que us serveixi d'ajuda!

Print Friendly and PDF